Снимка pixabayАмериканският президент Доналд Тръмп окачестви Румъния като безценен съюзник на

...
Снимка pixabayАмериканският президент Доналд Тръмп окачестви Румъния като безценен съюзник на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп окачестви Румъния като безценен съюзник на САЩ и НАТО

Снимка pixabay

Американският президент Доналд Тръмп окачестви Румъния като скъп съдружник на Съединени американски щати и НАТО в приветствено обръщение, изпратено на румънския президент Клаус Йоханис по случай днешния народен празник на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Поздравяваме Румъния за твърдия ѝ ангажимент в шерването на товара и трансатлантическата сигурност и чакаме с неспокойствие да надградим още повече нашето стратегическо партньорство в идните години ", написа Тръмп, чието обръщение беше оповестено от президентството на Румъния.

Хиляди хора участваха на военния церемониал в Букурещ през днешния ден по случай националния празник, с който бе маркирана 101-ата годишнина от обединяването на Трансилвания и Румъния и основаването на единна румънска страна. Още от ранните часове на деня хората започнаха да прииждат по маршрута на парада, развявайки флагове и разноцветни балони.

Наред с румънските военнослужещи в парада участваха и 500 военни от над 20 страни от НАТО и съюзнически страни. Представени бяха 200 единици военна техника и над 50 летателни апарата. Проявите започнаха на Площада на Триумфалната арка в Букурещ с реверанс на президента пред бойното знаме и инспекция на почетния строй на представителните роти. След това бе изпълнен националният химн и бяха дадени 21 топовни салюта. Военният церемониал по случай празника продължи към два часа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР